Czy ktos wie jak wylaczyc spryskiwacze reflektrow biksenonowych w pozycji AUTO?
ja mam u siebie założony wyłącznik po prostu i ustawione programowo tak, żeby przekaźnik od pompki załaczał się za każdym spryskiwaniem. Dzięki temu, jakbym chciał spryskać również reflektory, to po prostu włączam przełącznik na ON i spryskuję szybę.
Wyłączyć całkowicie programowo się niei da na razie. Można tylko wydłużyć przerwę między kolejnymi spryskiwaniami, ale i tak pierwsze spryskanie szyby = spryskanie reflektorów...
Hmmm...myslalem, ze da rade to zrobic dla pozycji AUTO na przelaczniku swiatel, bo jak mam na pozycji 0 (swieca mi wowczas tylko diody LED) to spryskiwacze reflektorow nie dzialaja, ale szyby przedniej i tylnej tak.
Lipa... :roll:
cysterniarz napisał/a:
panowie do czego służy ta funkcja Teardrop ?
czy to jest to dodatkowe przetarcie szyby po spryskaniu ?
Tak.
A nie czasem delikatne podniesienie piór wycieraczek po wyciągnięciu kluczyków ze stacyjki? Ma to za zadanie przedłużenie żywotności piór. Tak mi się zdaje, bo wyrocznią w tym temacie nie jestem
A nie czasem delikatne podniesienie piór wycieraczek po wyciągnięciu kluczyków ze stacyjki? Ma to za zadanie przedłużenie żywotności piór. Tak mi się zdaje, bo wyrocznią w tym temacie nie jestem
to mam załączone bo zauważyłem że czasem skoczą lekko
Zamieszczone przez ali7
Chyba w adaptacjach park assist 76, ale sprawdze wieczorem jak sie logne i potwierdze.
Czy można jakoś ustawić, aby na maxi-dot wyświetlało ustawienia tempomatu oraz były widoczne możliwości wyboru dotyczące ryglowania drzwi, domykania okien itd. itp. ?
Czy ktos sie orientuje, czy mozliwe jest dodanie funkcjonalnosci ogranicznika predkosci?
Poki co domyslnie moge ustawic sobie tylko brzeczyk i po przekroczeniu danej predkosci na ekranie bede widzial tylko ostrzezenie.
W kodowaniu jest opcja czasu grzania tylnej szyby, a spotkał się ktoś z opcją ustawiania czasu po jakim zgaśnie oświetlenie bagażnika i wnętrza jeśli nie pozamykamy drzwi?
Czy ktos sie orientuje, czy mozliwe jest dodanie funkcjonalnosci ogranicznika predkosci?
Poki co domyslnie moge ustawic sobie tylko brzeczyk i po przekroczeniu danej predkosci na ekranie bede widzial tylko ostrzezenie.
No i moim zdaniem bardzo dobrze że jest tylko brzęczyk. Nie chciałbym, żeby takie ograniczenie zaskoczyło mnie w sytuacji kryzysowej (wyprzedzanie) :evil:
Koledzy , czy sterowanie KOMPUTEREM POKŁADOWYM z kierownicy MF działa wyłącznie z MAXI-DOT czy może jest jednak możliwe zakodowanie tak aby działało w zwykłym liczniku octavii II FL rocznik 2011
Witam
Posiadam O2 FL ambiente ze zwykłym kompem pokładowym (bez maxi)
Moje pytanie, czy da się uruchomić funkcje ostrzegającą gdy przekroczę daną prędkość np 50Km/h? Jesli tak, to czy można ustawić dwie dany prędkości po których ma wydawać beep? :wink: Czy w ASO są w stanie mi to zrobić?
jak.... można tą funkcję uaktywnić ?
[ Dodano: Sob 10 Gru, 11 03:16 ]
Załączam modyfikacje VCDS 11.2.0 :wink: Kodowanie CE-09 ( 02.09.2011 ) może komuś się przyda. http://www.vwitalia.it/forum/f144/lo...eta-10033.html
znalazłem odpowiedzi na moje pytania. :czytaj
Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
wchodzisz w adaptację modułu 17 - Instruments. Tam znajdziesz Staging.
U mnie 17 to zestaw wskaźników ale zakładam, że to to samo. I w adaptacjach nie ma czegoś takiego jak staging może to zostało jakoś na polski przetłumaczone.
wchodzisz w adaptację modułu 17 - Instruments. Tam znajdziesz Staging.
U mnie 17 to zestaw wskaźników ale zakładam, że to to samo. I w adaptacjach nie ma czegoś takiego jak staging może to zostało jakoś na polski przetłumaczone.
Komentarz